КИНО-ТЕАТЪР
ОСВОБОЖДЕНИЕ
„ХАМЕЛЕОНЪТ“

„ХАМЕЛЕОНЪТ“ – комедията по текстове на Питър Шафър, представя взаимоотношенията на персонажите, търсещи баланс между вътрешния си свят и реалността отвън.
Пиесата представя по сатиричен начин отношенията между хора, търсещи решение на абсурдните ситуации, в които попадат. В лутане между чувства, несигурност и желание за лична хармония, те са тласнати към нестандартни избори и са поставени пред ситуации, които изглеждат немислими. Опитвайки се да осъзнаят себе си те трябва да се справят със заобикалящата ги среда и любовта, която изглежда, че отлита.
По сатирично-психологически начин пиесата задава въпроси на които търсим отговори още от зората на човечеството. Дали понякога не е по-добре да прекъснем връзките си и всеки да тръгне в различна посока? Дали ще намерим мястото си в света и ще спрем да се лутаме? Нужни ли са думи за да има любов?
Ще намери ли „хамелеона“ своето място?

ДАТИ

Пиесата разказва за двойка на ръба на своите любовни взаимоотношения. В желанието си да запази брака, мъжът поверява бъдещето на своята връзка в ръцете на напълно непознат човек. Дали ще се прекъсне връзката и всеки ще тръгне в различна посока? Дали героите ще спрат да се лутат и ще намерят мястото си в света? Нужни ли са думи, за да има любов? Изхода от ситуацията ще разберете на финала на “Хамелеонът”.

Хамелеонът – животно без собствен цвят. Животно, сливащо се с околната среда, за да се предпази или да атакува? Неговата смяна винаги е конкретна, но никога истинска. Никой не знае неговата реална същност.
Така е и в пиесата – героите не знаят истинския си „цвят“, истинското си място в света.

FACEBOOK СЪБИТИЕ

Виж събитието и сподели с приятели

ГАЛЕРИЯ

СНИМКИ И ВИДЕО

Снимки и видеа на представлението във Facebook

РАЗГЛЕДАЙ
ВСИЧКИ СЪБИТИЯ